GĂĄ til indhold

Producenterne

 

Der er over 300 vingårde i Alsace. Nogle af dem sælger til danske supermarkeder, og til f.eks. Flegaard.
Dem kan vi ikke konkurrere med rent prismæssigt, og vi har derfor valgt nogle vine som normalt ikke findes i danske supermarkeder og lignende og har prioriteret kvalitet og særegenhed.

Vi har valgt nogle få producenter ud, som vi synes har nogle særlige, eller særlig gode vine, og vi vil til enhver tid anbefale alle de vine vi har udvalgt, som du kan købe her.

Hvis du selv har lyst til at besøge nogle af disse vinproducenter, vil vi meget gerne fortælle dem at du kommer forbi. Så er vi sikre på at i får en god oplevelse.

 

Domaine Daniel Ruff

 

 

 

 

 

 

 

Denne vinproducent har vi valgt fordi de laver en vin med druen der kaldes den “uægte søster” -“Klevener”, som kun må produceres i byen Heiligenstein, og kun på de flade sletter nordøst for byen væk fra Vogeserne. Daniel Ruff producerer 180.000 flasker om året, og selv om der ikke er Grand Cru’er blandt dem, er alle af en meget høj kvalitet. 

Du kan se mere om Daniel Ruff her: http://www.ruffvigneron.fr/

 

Domaine Ruhlmann-Schutz

Logo Les Vignobles Ruhlmann-Schutz

Denne vinproducent dr ligger i Dambach-la-Ville og dermed lige op til Grand Cru markerne Frankstein, har vi valgt fordi de har nogle utrolig lækre Grand Cru vine. 

Derudover kan vi varmt anbefale deres Rosévin, som lever op til navnet “Etoile de Rose” – Rosernes stjerne.

Du kan se mere om Ruhlmann-Schutz her: https://www.ruhlmann-schutz.fr/

 

Domaine Joseph Fritsch

Joseph Fritsch domænet drives i dag af sønnen Pascal, som driver vingården sammen med sin hustru Anne. Pascal er i dag kun 40 år, og har drevet vingården i 13 år. De producerer ca. 80.000 flasker vin om året. Pascal gør sig meget umage for at producere noget særlig vin – f.eks. er hans Crémant mere lig en Champagne, end de normale meget frugtige Crémant’er. Naturligvis er far Joseph stadig med på sidelinien og ses ofte ved tapning og produktionen af vinen.

Vi har valgt Domaine Joseph Fritsch, fordi de laver fantastiske Grand Cru og Pinot Noir vine, særligt fra Schlossberg. Schlossberg er forøvrigt den første Grand Cru klassificerede mark i Alsace - den fik den 25. november 1975, og den adskiller sig fra de andre ved at ligge sydvendt i en stor dal der graver sig ind i Vogeserne. Vi er meget imponerede over deres vine generelt.

Du kan se mere om Joseph Fritsch her: http://www.joseph-fritsch.com/

 

Domanie Patricia Gerber

 

 

 

 

 

 

 

Vi fik anbefalet Domaine Gerber af en af vores venner, som også er meget begejstret for Alsace-vine.
Patricia Him har drevet vingården alene i mange år, men fra 2019 kom begge store sønner hjem fra bl.a. New Zealand, hvor han havde været for at studere vinproduktion. På grund af de få mennesker på vingården og kun 7 Ha vinmarker tager det noget tid, før vinene er færdige. Er kvaliteten af druerne ikke i top et enkelt år, sælges de til co-operativer. Fx lavede Patricia Gerber en fantastisk Muscat i 2013, men var ikke tilfreds med druerne i 2014 og 2015, så næste generation af Muscat fra Gerber er 2016. Muscatdruerne fra 2014 og -15 blev solgt fra. Hun prioriterer at vinene på et tidspunkt skal ligge på egetræsfade, og det giver noget ekstra smag og fylde til vinene. I 2021 foretog de et generationsskifte, så sønnerne Pierre og Marc Him, kommer til at drive vingården. Domaine Gerber producerer ca. 20.000 flasker vin på deres ca. 48.000 vinstokke om året.

De er i gang med at omlægge produktionen til økologisk.

Du kan se mere om Patricia Gerber her: https://www.vins-patriciagerber.fr/

Domaine Jean Sipp

Domaine Jean Sipp ligger i hovedgaden i Ribeauville og alle deres vine er dyrket rundt omkring byen. Kvaliteten er høj på alle vinene der dyrkes på de 27ha, og Jean Guillaume Sipp der er uddannet i Rhonedalen og hans hustru Celine Daniel der er uddannet i Champagne sætter deres personlige præg på produktionen og deres ophav.

Specielt deres Crémant Brut l'Evidence og deres Pinot Noir Osmose afslører deres ophav.

Du kan læse mere om domænet her: https://www.jean-sipp.com/

 

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Aldersverificering

For at købe vin og spiritus i Danmark skal du være fyldt minimum 18 år i Danmark

Søg

Lagt i kurven